У Києві в музеї Другої світової війни планують провести повну декомунізацію: відомо подробиці

У музеї історії України у Другій світовій війні в Києві планують демонтувати усі пам’ятники та елементи радянської пропаганди. Крім того, тут хочуть провести впорядкування простору всього Меморіального комплексу.

Про це повідомили в пресслужбі закладу. У столиці продовжується процес декомунізації.

Так, за словами фахівців закладу, заміна радянської символіки на щиті монументу «Батьківщина-матір» на тризуб є першим етапом реновації всього Меморіального комплексу.

«Нині пріоритетним завданням для музейників є побудова стаціонарної експозиції, яка розповідатиме про століття збройної боротьби українців за свободу й незалежність. Наявний виставковий простір має позбутися радянського наративу, який десятки років пропагував міф «великої вітчизняної війни», – додали в пресслужбі.

У музеї уточнили, що символ більшовицької пропаганди в монументальному мистецтві горельєф «Курська битва» буде демонтований і стане частиною музейної фондової колекції. Наступний крок – впорядкування простору всього комплексу.

«У планах – максимальна зміна архітектурного ландшафту: демонтаж усіх пам’ятників та елементів радянської пропаганди. Національний музей історії України у Другій світовій війні планомірно, покроково й упевнено рухається до перевтілення в місце пам’яті, вшанування та глорифікації всіх борців за волю й незалежність українського народу та держави», – резюмували в пресслужбі.

Як повідомляв OBOZ.UA, у метро Києва нарешті демонтували напис зі старою назвою станції метро «Площа Українських Героїв». Відповідні роботи було проведено вночі.

Джерело

Новини України