«Все його життя було боротьбою»: у Києві в річницю загибелі вшанували пам’ять Героя України Дмитра Коцюбайла. Фото і відео

У Києві в четвер, 7 березня, на Аскольдовій могилі вшанували пам’ять Героя України Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. Сюди прийшли родичі легендарного військового, побратими та наречена.

Про це повідомив кореспондент OBOZ.UA. Свій останній бій воїн прийняв під Бахмутом на Донеччині.

Так, вранці 7 березня, на Аскольдовій могилі вшанували пам’ять Героя України Дмитра Коцюбайла. Біля могили легендарного воїна відбувся молебень, на якому були присутні бійці батальйону «Вовки Да Вінчі», родина та наречена Коцюбайла – Аліна Михайлова. Вона розповіла, що наразі батальйон продовжує воювати та поповнюється новими бійцями.

«Можна побачити, що попри втрату нашого командира батальйон («Вовки Да Вінчі». – Ред.) продовжує воювати та поповнюватись добровольцями, мобілізованими бійцями. Батайон продовжує свій шлях», – розповіла Михайлова.

Вона додала, що бійці батальйону вирішили – 7 березня не буде днем смутку та трагедії, а «днем, коли наші бійці прийматимуть присягу і продовжуватимуть шлях Дмитра Коцюбайла».

«Саме в таких речах – продовженні його справи (Дмитра. – Ред.) у розвитку батальйону – продовжується і життя «Да Вінчі». Все його життя було боротьбою та розвитком підрозділу – ми «Вовки Да Вінчі» продовжуємо його справу», – підкреслила Михайлова.

Нагадаємо, 7 березня 2023 року в боях за Україну загинув легендарний воїн Дмитро Коцюбайло, відомий як «Да Вінчі». Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Герой України. Свій останній бій воїн прийняв під Бахмутом на Донеччині.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Печерському районі столиці планують один із скверів назвати ім’ям Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайло. Таке рішення було ухвалено на засіданні Київської міської ради.

Джерело

Новини України