Бердянці реєструють нерухомість за російським законодавством: Z-пабліки — новини Бердянська

Окупанти стверджують, що вже близько 6000 жителів Бердянського району звернулися за реєстрацією права власності на своє майно в правовому полі рф

Через росіян бердянцям в окупації потрібно доводити право на своє ж майно. Фото: архів «Бердянськ 24»

Цю послугу, начебто, надають в окупаційному обласному управлінні росреєстру та через «Мої документи». Про це «Бердянськ 24» дізнався з проросійських пропагандистських джерел.

Якщо вірити оприлюдненому показнику, то навряд бердянці це роблять із радості з приводу «руського міру». Люди в окупації зазначають, що це через побоювання, що їх майно визнають «безгоспним», бо немає російських документів на право власності.

Припускаємо, що озвучена окупантами кількість свідчить про намір багатьох бердянців продати нерухомість на ТОТ. А така угода неможлива, якщо квартири чи будинка немає в російському реєстрі.

Прикро що тобі приходиться боротися за своє ж житло, на які ти 30 років маєш всі документи. Розумію, що в будь-якому разі, реєстрація нерухомості – це ще один спосіб загарбників продемонструвати що «росія здєсь навсєгда», і змусити бердянців в це повірити, — зазначає підписник з окупованого міста.

Джерело

Новини України