Суддя Тандир, який збив на смерть нацгвардійця у Києві, отримав майже 400 тис. грн суддівської винагороди – ЦПК

Відомий суддя Олексій Тандир, який наразі в СІЗО і перебуватиме там як мінімум ще два місяці, продовжує отримувати суддівські винагороди. З червня по листопад минулого року він отримав майже 400 тисяч грн.

Про це повідомляє Центр протидії коррупції. Раніше Тандир заявляв у суді, що не отримує жодних виплат.

Суддю, нагадаємо, підозрюють у причетності до смертельної ДТП, внаслідок якої загинув нацгвардієць. Окрім кримінального провадження, проти Тандира Вища Рада Правосуддя проводила дисциплінарну справу, але пізніше її припинили.

Та ВРП поновила розгляд дисциплінарної справи Тандира. 

«Тандир, до речі, такий не один. Держаудитслужба виявила 9 суддів, яких відсторонили від правосуддя через притягнення до відповідальності, але які все одно отримували винагороду. Такі судді обійшлися бюджету у 6,5 млн грн. А суддя Брянківського суду Луганської област з 2021 року отримав 2,4 млн грн, хоча давно перейшов на бік ворога і навіть отримав паспорт РФ», – зауважили в ЦПК. 

Серед них і суддя Верховного Cуду Всеволод Князєв, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Він також продовжує отримувати зарплату як суддя, хоча не тількі не працює, але й перебуває в СІЗО.

Як повідомляв OBOZ.UA, Вища кваліфікаційна комісія суддів ухвалила рішення, згідно із яким суддя Павло Вовк не може здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду. До цього моменту скандальний суддя перебував кандидатом на посаду в КАС.

Між іншим, за даними активістів, Тандир на посаді судді сам нібито допомагав уникнути відповідальності за «п’яне» керування.

Джерело

Новини України