Просив гроші на лікування дитини та ЗСУ: на Чернігівщині затримали підозрюваного у шахрайстві на понад 1,5 млн грн

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Поліція Чернігівської області

Правоохоронці затримали 26-річного жителя одного з сіл Новгород-Сіверського району, якого підозрюють у шахрайстві на понад 1,5 мільйона гривень. В соцмережі Facebook чоловік створив фейкові сторінки – від імені жінки він збирав гроші на лікування дитини, а від імені військовослужбовця – на амуніцію та автомобіль. Від дій чоловіка постраждали десять людей. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила Суспільному речниця Нацполіції у Чернігівській області Наталія Слабеняк.

З її слів, нещодавно до поліції почали надходити звернення від людей про те, що в соцмережі невідома жінка на ім’я Сніжана скаржиться на скрутне матеріальне становище та просить гроші на лікування своєї малолітньої дочки. Люди звернули увагу, що документи, які нібито підтверджують хворобу дитини, можуть бути несправжніми.

Також до поліції надійшли заяви від людей з різних областей України щодо користувача на ім’я Віталій, який нібито є військовослужбовцем та збирає гроші на військову амуніцію, спорядження та на автівку для своїх побратимів. Жодних звітів про витрачені за призначенням гроші "Віталій" не оприлюднював.

Слідчий поліції вже повідомив фігуранту про підозру за 14 фактами скоєння злочинів за частинами 3, 4 та 5 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, а також шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Досудове розслідування триває.

Новини України