Де українці зберігають свої гроші: рейтинг банків за вкладами

Где украинцы хранят свои деньги: рейтинг банков по вкладам

Станом на 1 січня 2024 року в 63 банках зберігалося 1 трлн 84 млрд гривень коштів фізичних осіб (з яких кошти до запитання — 694,7 млрд гривень). Найбільше вкладів у державному ПриватБанку – 391,5 млрд гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Національного банку України (НБУ).

За даними НБУ, на другому місці державний Ощадбанк — 188,3 млрд гривень на третьому приватний Універсал Банк — 65,0 млрд гривень.

Далі йдуть банк іноземної банківської групи Райффайзен Банк — 59,9 млрд гривень, націоналізований Сенс Банк (раніше — Альфа-Банк) — 47,8 млрд гривень та приватний ПУМБ — 47,6 млрд гривень.

Де українці зберігають свої гроші: рейтинг банків за вкладами

Депозити у банках

Нагадаємо, Національний банк України запроваджує додаткові заходи для посилення конкуренції банків за термінові депозити населення та підвищення ставок.

У грудні 2023 року середні відсоткові ставки банків за новими депозитами у гривні для населення становили 11,7% річних. Ставки за новими депозитами у валюті – 1,0%.

У січні-березні 2024 року більшість українських банків очікують зниження вартості всіх депозитів. На здешевлення коштів корпорацій очікують 69% респондентів, а коштів населення — 50%.

 

Джерело

Новини України