За два роки полону схуд майже на 50 кг — історія військовослужбовця Нацгвардії з Бердянська

За два года плена похудел почти на 50 кг - история военнослужащего Нацгвардии из Бердянска

Звільнені з російського полону українські військові

Військовослужбовець Національної гвардії України з Бердянська майже два роки він провів у російському полоні.

Про це повідомляє "Бердянськ Сьогодні".

Його обміняли тільки в січні 2024 року. Зараз він проходить лікування та каже, що ще багато бердянців чекають на визволення з полону.

Повномасштабну війну захисник зустрів у Маріуполі. Там він опинився після чергової ротації. Разом з побратимами військовий боронив місто, яке опинилося в облозі. 

У полон він потрапив 12 квітня, 2022 року.

Разом з іншими полоненими його утримували й в Оленівці, і в Сартані, також на території росії. Він пройшов чотири "прийомки" та численні допити фсбшників, проте не жаліється на все пережите у полоні.

В лютому 2023 року нацгвардійця з іншими полоненими перевели до чергової тюрми. Протягом семи місяців там їх змушували просто стояти весь день – не можна було ні сідати, ні лягати. З самого ранку і до пізнього вечора. Сніданок, обід та вечеря – все стоячи. Не ходиш, не присідаєш, а просто стоїш місяцями.

"У багатьох почали з'являтися трофічні язви – глибокі рани, які дуже довго загоюються, навіть при належному лікуванні, якого там немає", — повідомив воїн.

В січні 2024 року, відбувся 49-й обмін полоненими. До цього обмінів не було довгих п'ять місяців. Тоді з російського полону на українську землю повернулося 230 військовополонених. Серед тих, хто повернувся того дня додому, був і герой цієї історії. Він зазначив, що з ним були й інші бердянці.

Читайте також: Впродовж доби окупанти 390 разів ударили по Запорізькій області

Джерело

Новини України