«Дочекалась». Захисник Маріуполя з Кіровоградщини був у російському полоні майже два роки

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фото: Сніжани Кіс

Чоловік Сніжани Кіс з села Кропивницьке Ганнівської громади Кіровоградської області був у російському полоні майже два роки. Коли він пішов захищати Маріуполь у лютому 2022 році, доньці було вісім місяців. Сніжана Кіс була учасницею акцій на підтримку полонених.

Євген Кіс повернувся в Україну під час обміну полоненими 8 лютого. Йому 27 років. Нині лікується, розповіла Сніжана. Він мав поранення в руку, проходить загальне обстеження.

"Звісно схуд, заморений, замучений, — розповідає дружина. – Про те, що там було, не говоримо. Ще перед полоном, у Маріуполі на "Азовсталі" їм було важко. Вони голодували, не було води попити. Там, на заводі військові, хто міг — тримав оборону".

Три дні тому Сніжані зателефонували з незнайомого номера, представились працівниками Координаційного штабу з питань військовополонених.

"Спитали: як ви думаєте, хто біля нас зараз? Я весь час на усіх сайтах, в усіх групах, що стосується полонених, тому у мене була підозра про обмін, писали — чекайте на гарні новини. То я спитала: обмін? Я надіюсь, це мій чоловік? І тоді він узяв трубку, і сказав, що все буде добре, й що все позаду, що вже вдома. А потім ми вже побачили в мережі інформацію про обмін".

Євген розмовляє телефоном зі Сніжаною, 8 лютого 2024 року. Фото: Telegram Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Поки Євген — розповідає Сніжана — не може звикнути до того, що має можливість у будь-який час зателефонувати донці.

"Не може звикнути, що завжди може почути дитину, говорити з нею. Я не везла її з собою, бо дорога далека і важка, то вже їх зустріч буде вдома".

Донька Євгена та Сніжани. Фото Сніжани Кіс

Новини України