Намагався незаконно перетнути українсько-словацький кордон. На Закарпатті затримали жителя Кропивницького

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Намагалися незаконно перетнути Словацький кордон. Фото: Державної прикордонної служби

На околиці населеного пункту Дубриничі Ужгородського району прикордонники затримали жителя з Кропивницького. Чоловік мав намір перетнути кордон зі Словаччиною поза пунктом пропуску.

Загалом упродовж доби затримали п'ятьох чоловіків, повідомили у Держприкордонслужбі України.

Окрім кропивничанина до Словаччини хотіли потрапити жителі Івано-Франківщини, Дніпропетровщини та Харківщини.

Військові з відділу прикордонної служби "Ужгород" зупинили групу невідомих за кількасот метрів від кордону. Рух одного з них зафіксувала фотопастка.

На Закарпатті затримали жителя Кропивницького. Фото: Державної прикордонної служби

На пошук правопорушників вислали групу реагування, яка виявила у лісистій місцевості трьох чоловіків. Вистежити та зупинити втікачів допоміг службовий собака прикордонників.

Ще одного 31-річного жителя Донеччини затримали у пункті пропуску "Малий Березний". Він надав на контроль пакет документів про непридатність до військової служби й виключення з військового обліку. Під час перевірки прикордонники встановили, що такі документи чоловікові не видавалися.

Намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон. Фото: Державної прикордонної служби

На всіх чоловіків склали протоколи про адмінправопорушення за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Карається штрафом від 3400 до 8500 гривень або адміністративним арештом на строк до 15 діб. Справи скерували до суду.

Новини України