Планували використати для диверсій: під Києвом виявили схрон ворожої ДРГ з російською зброєю. Фото

У Бучанському районі Київщини правоохоронці виявили схрон із озброєнням російського виробництва. Зброю із тайника, за наявними даними, ворожі ДРГ планували використати для вчинення диверсій на території столичного регіону.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Служби безпеки України у Києві та Київській області. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

«Співробітники СБУ виявили в Бучанському районі добре замаскований схрон із озброєнням російського виробництва. Тайник був облаштований під підлогою покинутої будівлі в одному із селищ поблизу столиці», – йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки уточнили, що під час огляду схованки правоохоронці було вилучено ⁠5 гранатометів, у тому числі протитанкових, а також ⁠12 бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГО.

«Встановлено, що схрон з бойовими засобами ураження обладнали рашисти ще у період окупації населеного пункту. Однак під час втечі загарбників з Київщини вони залишили тайник для російських диверсійно-розвідувальних груп. За наявними даними, ворожі ДРГ планували використати сховане озброєння для вчинення диверсій на території столичного регіону», – наголосили в пресслужбі.

Як повідомляв OBOZ.UA, співробітники СБУ встановили особи ще чотирьох воєнних злочинців. Вони під час окупації Київської області забивали цивільних палицями та виводили їх на розстріл.

Джерело

Новини України