Захопленого в Бердянську священнослужителя УГКЦ перенаправили до росії? — новини Бердянська

Відповідну інформацію з посиланням на норвезько-датсько-шведську службу новин «Forum 18» повідомляє Релігійно-інформаційна служба України

Іван Левицький на фото справа — настоятель Храма Різдва Пресвятої Богородиці греко-католицької церкви в Бердянську

Представник Харківської правозахисної групи Євген Захаров повідомив «Forum 18», що отець Іван Левицький утримується в слідчому ізоляторі в Ростовській області росії.

У Донецькому екзархаті УГКЦ підтвердити або спростувати оприлюднену інформацію не можуть, при цьому зазначають, що з приводу місцезнаходження священника з Бердянська надходить різна інформація, проте носить вона неофіційний характер. Українська сторона полоненого священника Івана Левицького вносить в списки полонених для обміну з російською стороно, однак досягти успіху, поки що, не вдається.

Нагадаємо, бердянського священника УГКЦ Івана Левицького росіяни затримали в листопаді 2022-го року. Після проведених обшуків росіяни звинуватили церкву в підтримці тероризму.

У Бердянську окупанти викрали священика Івана Левицького

Їх тримають, бо незламні: рік полону священиків із Бердянська

Норвезько-датсько-шведська ініціатива Forum 18 є некомерційною благодійною організацією, зареєстрованою в Данському податковому управлінні (SKAT).

Організації, що утворюють Раду Форуму 18:

  • Den norske Helsingforskomité (Норвезький Гельсінський комітет)
  • Dansk Missionsråd (Данія)
  • Equmeniakyrkan (Об’єднуюча Церква в Швеції)
  • Стефанусальянсен (Норвегія)

Служба новин Forum 18 названа на честь статті 18 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, основного міжнародного договору з прав людини. Forum 18 є партнером Норвезького Гельсінського комітету , групи людей, відданих боротьбі за справедливість і свободу в усьому світі.

Forum 18 забезпечує правдивий, оригінальний, детальний і точний моніторинг і аналіз порушень свободи думки, совісті та переконань у Центральній Азії, Росії, окупованій Росією Україні, підконтрольній уряду Україні, Білорусі та на Південному Кавказі, зокрема в Азербайджані.

Джерело

Новини України