Жовтневий районний суд Запоріжжя розпочинає розгляд справи по бердянському перевізнику Налюшному — новини Бердянська

15 березня 2024-го року Жовтневий районний суд Запоріжжя розпочне розгляд справи за кримінальним провадженням, передбаченим ч.4 ст. 111-1 КК України за підозрою Ігорю Налюшному.

Нагадаємо, бердянський перевізник підозрюється у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

За даними слідства після окупації Бердянська Налюшний добровільно пішов на співпрацю з ворогом і організовував пасажирські перевезення за маршрутами «Бердянськ-Сімферополь», «Бердянськ-Мелітополь», «Бердянськ-КПВВ «Каланчак» та «Бердянськ-Ростов-на-Дону». В листопаді 2022-го року за російським законодавством зареєстрував ТОВ «Автотрейд ХХІ» та в тому ж році оформив «індивідуальне підприємництво».

Санкцією статті Кримінального кодексу Ігорю Налюшному загрожує покарання штрафом до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Джерело

Новини України