«Всі стріляють влучно». Керівниця охоронної служби пошти Сумщини про свою роботу

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Пані Таїса говорить, і сама влучно стріляє, особисто перевіряє зброю у підпорядкованих підрозділах. Каже, за всі роки роботи у поштовій сфері не пам’ятає жодного разу, коли зброю доводилося застосовувати. А прийшла працювати на пошту жінка у 1977 році. Каже, мріяла про це з дитинства, коли у рідній Комишанці, що на Недригайлівщині, допомагала у місцевому поштовому відділенні.

"Я допомагала начальнику пошти продавати листівки. Допомагала їй посилки в’язати. З самої школи мені подобалася пошта. Після 10 класу я поїхала в Охтирське училище вчитися на оператора поштового зв’язку", — згадує Таїса.

Фото: Суспільне Суми

Починала працювати жінка оператором поштового зв’язку, потім навчалася далі, поступово стала начальницею поштового відділення. Очолювала молодіжну організацію поштових працівників Сум, у складі якої допомагала на будівництві парку "Казка".

"Прибирали, клумби робили, копали, яка робота була – ту і робили. Я своїм зараз онукам кажу: "Ходіть у парк, я теж там приклала зусилля", — розповідає жінка.

У центральне відділення Укрпошти прийшла 20 років тому, очолила цех сортування. На цій посаді отримала нагороду "За пильність при виконанні посадових обов’язків”.

Фото: Суспільне Суми

"Був у нас такий випадок, що у посилці була граната, ну вона дуже стара, не збройова. Вона була в паперовій упаковці, не в ящику, бандероль була в мішку. При сортуванні, викладенні з мішка бандеролей і листів на стіл сортувальний ми обнаружили таке вкладення, що насторожило нас. Колекціонер вирішив послати у подарунок", — згадує пані Таїса.

Сьогодні її люди супроводжують 19 маршрутів по Сумах і в райони. Від початку війни забезпечували перевезення пенсій та інших виплат. Жінка називає якості, потрібні кожному поштовому працівнику: "Уважність, відповідальність, чесність".

Пані Таїса каже, що за понад 45 років роботи на пошті не розчарувалася у своїй дитячій мрії: "Не можу представити, чи я ще б десь змогла працювати, крім пошти".

Читати ще

Читати ще У Сумах погасили марку, присвячену 30-річчю «Укрпошти»

Новини України