Прокурор просить три роки позбавлення волі: у Чернігові судять патрульних, які були на місці вбивства поліцейського

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Три роки позбавлення волі. Таке покарання для патрульних Юрія Гайового та Дмитрія Канцеляренка, які були на місці вбивства поліцейського Артура Єрохіна у 2021 році в мікрорайоні Масани у Чернігові, попросив прокурор обласної прокуратури Юрій Сухенко. Про це він сказав 31 січня під час дебатів у Новозаводському районному суді Чернігова. Поліцейських звинувачують у службовій недбалості.

"Прошу призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду та займатися певною діяльністю строком на три роки", – попросив Юрій Сухенко.

Юрій Сухенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Нагадаємо, в ніч на 2 жовтня 2021 року в мікрорайоні Масани сталася бійка між групою підлітків та поліцейськими Артуром Єрохіним і Володимиром Савоном, які відпочивали в одному із закладів. Єрохін від отриманих травм помер на місці, Савон потрапив в реанімацію. Правоохоронці за підозрою в скоєнні злочину затримали чотирьох підлітків, двох із них засудили до 15 і 12 років позбавлення волі, ще двоє – у міжнародному розшуку.

Загалом, тієї ночі на місце бійки патрульних викликали п'ять разів. Юрій Гайовий та Дмитрій Канцеляренко були в одному з екіпажів. Свою вину вони не визнають.

Адвокат Канцеляренка Євген Кушнеренко повідомив, що під час дослідження доказів та свідчень очевидців не побачив того, що Артур Єрохін перебував у безпорадному стані, щоб поліцейські мали супроводжувати його.

"Видно, що Єрохін орієнтується в часі, в місті: він розуміє, де (що він в Чернігові), що, як… взнає, де поліцейські, де не поліцейські, з'ясовує відносини і таке інше. І немає жодних підстав для поліцейського піклування, тому що не було жодного безпорадного стану", – зазначив Євген Кушнеренко.

Євген Кушнеренко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Прокурор Юрій Сухенко заявив, що Єрохін перебував під дією сльозогінного газу в момент, коли патрульні поїхали:

"Після того, як було застосовано газ до Єрохіна, вони не могли покинути місце і сиділи на узбіччі, щоб протерти очі. І відразу поліцейські поїхали, а група осіб почала задавати їм тілесні ушкодження".

Адвокат Євген Кушнеренко повідомив суд, що доказів про застосування сльозогінного газу патрульними немає.

Захисник Юрія Гайового Ігор Матрос заявив, що дії поліцейських не пов'язані із завданням матеріальної шкоди дружині загиблого Єрохіна. Тож цивільний позов до них має бути залишений без розгляду.

Нагадаємо, дружина загиблого Вероніка Єрохіна подала до суду цивільний позов на патрульних і просить майже 400 тисяч гривень моральної компенсації.

Новини України