Розстріляв українського військового і тіло кинули під техніку: у Чернігові росіянина засудили до довічного ув’язнення

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Суддя Лариса Хоменко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Росіянина Даніїла Кобліка визнали винним в умисному вбивстві та жорстокому поводженні з цивільними.

Російський командир Данііл Коблік з позивним «Магніт». ФОТО: Слідство. Інфо

Під час судових дебатів 26 січня прокурор Чернігівської обласної прокуратури Олександр Сердюк повідомляв, що командир збройних сил РФ особисто розстріляв українського військового Вадима Назарова та катував місцевих жителів:

"Висловлював останнім погрози вбивства та імітував страти потерпілих шляхом вбивства чергою пострілів над головами".

Прокурор Олександр Сердюк. ФОТО: Суспільне Чернігів

Російський офіцер Даніїл Коблік у складі 74 окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ окупував село Лукашівка в березні 2022 року. В той час, український військовослужбовець Вадим Назаров намагався сховатись від росіян у місцевих. Добу українець пережив у родини Баєвих, а 10 березня 2022 року російські солдати увірвались до їх двору. Під час обшуків вони знайшли амуніцію та зброю Назарова.

"Один, котрий його допитував, узяв ніж і – до горла", – згадує Людмила Баєва.

Українського військового повели до Вознесенської церкви, де росіяни облаштували штаб.

Церква у Лукашівці. ФОТО: Суспільне Чернігів

Поки полоненого вели, його били та вимагали видати інформацію про розташування українських військ, – розповіла свідок у справі Надія Денисевич. Саме вона в останнє бачила Вадима живим.

"Його завели, він труситься, ми питаємо: «що і як тебе звати?»", – згадує Надія Денисевич.

Український військовий Вадим Назаров, якого розстріляли у Лукашівці. ФОТО: Слідство. Інфо

За словами прокурора Олександра Сердюка, біля церкви допит проводив особисто Даніїл Коблік, він і розстріляв Вадима Назарова:

"Коблік Данило Олегович здійснив декілька пострілів в область грудної клітини та живота, внаслідок чого спричинив йому тілесні ушкодження".Тіло Вадима кинули під свою техніку, де воно пролежало до звільнення від росіян Чернігівщини.

Зараз точної інформації, де перебуває Коблік, немає. За даними журналістів “Слідство інфо” чоловік продовжує воювати на Сході Украіни.

"Обвинувачений виявляв повний цинізм до жителів нашої країни приймав участь у збройній агресії проти України починаючи з 2014 року", – каже Олександр Сердюк.

Нагадаємо, до довічного позбавлення волі засудили ще одного російського військового, який незаконно утримував у селі Гайворон трьох цивільних людей, двох з яких розстріляв. За даними слідства, розстріляв людей військовослужбовець 21-ї окремої мотострілецької бригади військової частини № 12128 Збройних сил РФ 1 квітня 2022 року. Один з вбитих – учасник АТО, інший – місцевий мисливець.

Новини України