Вимагав хабаря за експертизу червоної ікри: у Києві на гарячому затримали посадовця. Фото

У Києві затримали посадовця, який вимагав від підприємниці хабаря за експертизу червоної ікри. Свої «послуги» чоловік оцінив у 500 доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

«За даними слідства, посадовець Держпродспоживслужби висунув вимогу підприємниці про надання 500 доларів США за проведення експертного дослідження червоної ікри, яку остання планувала роздрібно реалізовувати населенню на території міста Києва та Київської області», – повідомили в пресслужбі.

Посадовця затримали під час отримання грошей. Йому повідомили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Києві на хабарі затримали двох працівників однієї з райдержадміністрацій. Вони вимагали 40 тис. гривень від підприємця за «дозвіл» на торгівлю, зокрема, ялинками.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві на гарячому затримали посадовця НАН України, який вимагав 72 тисячі гривень за оренду приміщення від іноземця. Крім того, зловмисник ще хотів отримувати 20 тисяч гривень щомісячно.

Джерело

Новини України