Пропагандисти почали лякати бердянців, що Зеленський хоче лишити їх громадянства — новини Бердянська

Чергова ІПСОшна брехня від росіян. Цього разу маніпулюють ініціативою Президента України стосовно множинного громадянства.

росіяни в черговий раз почали брехати бердянцям, що Україна хоче від них відмовитися. Фото: соцмережі

Володимир Зеленський під час звернення до Дня Соборності анонсував зміни в законодавстві. Він оголосив про те, що вносить до Верховної Ради законопроект про надання громадянства етнічним українцям. Окрім, звісно, мешканців росії.

Окупанти одразу почали розганяти в бердянських пабліках «зраду». Пишуть, що таким чином Президент відмовляється від українців, які отримали російські паспорта.

z-пабліки погнали «зраду». Вимушено отримані паспорти рф, звісно, псують настрій будь-якій нормальній людині. Однак точно не позбавляють українського громадянства.

 

Подібне твердження є банальної маніпуляцією. Оскільки позиція держави Україна  щодо своїх громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, не змінюється. «Бердянськ 24» звертає увагу, що відповідно до частини 4-ої статті 5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» примусове автоматичне набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України.

Джерело

Новини України