Охтирчани виграли грант на відновлення мистецького простору

За інформацією: Суспільне Суми.

Павло Ігнатченко. Фото: Суспільне Суми

В конкурсі, який був оголошений в рамках програми ЄС для професіоналів зі сфери культури та освіти, взяли участь понад 400 громадських організацій, розповідає Павло Ігнатченко. Охтирський "Центр розвитку вуличних культур" став одним з 15 переможців. Чоловік сподівається, що культурне життя Охтирки приваблюватиме туристів та творчих людей, як це було до війни. Зокрема, український виконавець Wellboy записав на охтирській студії звукозапису свою пісню "Гуси".

Приміщення «Центру розвитку вуличних культур” Фото Павла Ігнатченка

Приміщення «Центру розвитку вуличних культур” Фото Павла Ігнатченка

Приміщення «Центру розвитку вуличних культур” Фото Павла Ігнатченка

Приміщення «Центру розвитку вуличних культур” Фото Павла Ігнатченка

"Розтопив котел на студії, щоб було тепло записуватись. Вони приїхали командою, це була і знімальна група, і Антон. Я вже потім зрозумів, що вони знімають документальний фільм про запис. З Антоном дуже легко було. Дістали укулеле, Антон заграв партію, записав”, — згадує Павло Ігнатченко.

Павло Ігнатченко. Фото Аліни Климентьєвої.

"Ця студія абсолютно не поступалася жодній студії в Києві. Я насправді зайшов туди й здивувався, що все є: апарат, мікрофон, будка, є де записати, де звести все це, і я був здивований, якщо чесно. Це суперкруто, тому що можливості відкриваються просто нереальні. Тобто ти можеш, живучи в провінції, в Охтирці, в районі, прийти й записати пісню, і, можливо, вона стане №1 в Україні, а може навіть і у світі”, — зазначає виконавець Антон Вельбой.

Співпрацює із Павлом голова ГО "Охтирський молодіжний центр" Радіон Дубровка.

“Крім молодіжної діяльності, у Паші ще є інша діяльність, яку він веде для допомоги і наближення нашої перемоги. В нас в громаді 80-100 громадських організацій, є громадська рада, але не завжди всі організації дієві, активні. А у Паші є активність, і це класно”, — говорить голова ГО "Охтирський молодіжний центр" Радіон Дубровка.

Радіон Дубровка. Фото: Суспільне Суми

За словами Павла Ігнатченка, на грантові гроші наразі придбали частину музичного обладнання і почали ремонт приміщення.

Читати ще

Читати ще «Хто бігає в погріб, а в погребі ж не сховаєшся»: як живуть жителі селища Велика Писарівка під обстрілами

Новини України