Державні підряди в окупованому Мелітополі стали «золотим дном» для кремлівських кураторів

Государственные подряды в оккупированном Мелитополе стали "золотым дном" для кремлевских кураторов

Окупанти в Мелітополі змушують українців брати різні "подачки" в обмін на отримання російського паспорта.

І це лише питання виживання, вважає політичний оглядач Леонід Швець. На його думку, росії "вистачило розуму" взяти до складу федерації частини тимчасово окупованих Запорізької та Херсонської областей України, зокрема й Мелітополь. Тому коли окупаційна влада пропонує отримати паспорт РФ в обмін на їжу, вугілля чи медикаменти, то треба погоджуватися, хоч як би це огидно не було, вважає політичний оглядач Леонід Швець.

За його словами, це не колабораціонізм, а спосіб вижити і за це не карають за кримінальним кодексом України. Потім, коли окупантів знищать, а міста звільнять, то можна просто викинути цю російську "ганчірку", каже експерт.

"Людям, які опинилися в окупації, можна рекомендувати те, що рекомендувалося під час роздачі пакунків із гречкою під час виборів: брати, але голосувати як хочеш, — акцентує Леонід Швець, — Для виживання треба брати це вугілля чи російський паспорт, а робити своє. Ніхто не має права звинувачувати людей, які опинилися в нестерпних умовах окупації, у відсутності якоїсь патріотичності".

На думку політичного оглядача, росія і далі витрачатиме купу грошей на умовний розвиток цих захоплених територій, тому що просто не має вибору. Уже в Москві дуже незадоволені так званим губернатором Запорізької області, колаборантом Євгеном Балицьким, який не в змозі подолати численні проблеми в Мелітополі та зайнятий виключно своїм збагаченням. росія взяла на себе дуже великий "вантаж" і вона явно його не витягує, зазначає експерт.

При цьому, за його словами, гроші й надалі виділятимуться на ці регіони, адже в них дуже зацікавлені наближені до кремля особи: "пиляти" виділені бюджети на постійний ремонт доріг після чергового обстрілу можна нескінченно. Державні підряди в цих окупованих Росією областях стали просто "золотим дном" для деяких наближених до москви можновладців, каже Леонід Швець.

Нагадаємо, хмари над головним мелітопольським зрадником Є. Балицьким ще більше згустилися. Балицьким ще більше згустилися особливо після того, як він провалив роботи з боротьби з наслідками зимової негоди. Відсутність Балицького в області вкрай негативно позначилася на перебігу відновлювальних робіт, оскільки його заступники не мають необхідних повноважень.

Джерело

Новини України