Відбувають покарання чи займаються шахрайством: чи можуть в’язні Кіровоградщини користуватися телефонами

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Ілюстративне фото: Unsplash

У грудні поліція Кіровоградської області викрила групу чоловіків, які діяли за шахрайською схемою "Ваш родич у біді". До її складу, крім жителів іншого регіону, входили ув'язнені, які відбувають покарання у виправній установі. Вони телефонували людям, представлялися їхніми знайомими або родичами та розповідали історію про необхідність грошей на лікування. Суспільне дізнавалось, чи мають право засудженні користуватися інтернетом та мобільним телефоном.

Кропивничанин Юрій Іванов (ім'я та прізвище з етичних міркувань змінено) третій рік відбуває покарання в одній з колоній на Вінниччині. У виправній установі телефоном користується за графіком – по 15 хвилин в обід та ввечері перед сном. Говорить, спілкується з рідними та друзями. Щомісяця рахунок чоловікові оплачують родичі.

Засуджені, які відбувають покарання у виправних колоніях, мають право користуватися телефоном та Інтернетом. Ці послуги у місцях позбавлення волі є платними. Таку інформацію на запит Суспільному надав Сергій Гречанюк – начальник департаменту з питань виконання покарань мін'юсту.

Новини України