Аварія біля Новоархангльська на Кіроворадщині із загиблим немовлям. Водія засудили до п’яти років ув’язнення

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Одна з понівечених внаслідок аварії 27 червня 2023 року машина. Фото: Патрульна поліція Кіровоградської області

Водія вантажівки визнали винним у смертельній аварії за участю вантажівки й трьох легкових автомобілів, яка сталась 27 червня 2023 року біля селища Новоархангельськ Голованівського району Кіровоградської області. Тоді загинула 11-місячна дитина, двох травмованих жінок і дитину 2014 року народження госпіталізували. Чоловіка засудили до п'яти років ув'язнення.

У вироку Новоархангельського районного суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, йдеться про те, що обвинувачений — уродежнець села Комишувате Новоукраїнського району, працює водієм на транспортному підприємстві з міста Мала Виска Новукраїнського району, раніше не судимий.

Прокурор просив засудити обвинуваченого до семи років ув'язнення та позбавити його права керувати автомобілем на три роки.

Потерпілі просили для обвинуваченого максимального покарання. За порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, яке спричинило смерть, передбачені 3-8 років ув'язнення з позбавлення права керувати машиною на строк до трьох років або без такого.

Суд, враховуючи, що водій під час скоєння аварії був тверезим, розкаявся, визнавши провину, та сприяв розслідуванню, а в день аварії сам викликав поліцію, попросив викликати швидку допомогу та допомагав розблоковувати автомобіль із травмованим, засудив його до п'яти років ув'язнення та на рік позбавив його права керувати транспортом.

Крім того, засуджений має сплатити близько 73 тисяч гривень судових витрат та по 16 тисяч гривень компенсації за правову допомогу подружжю, що перебували в момент аварії в одній з машин.

Щодо цивільних позовів до підприємства, працівником якого є засуджений, то суд зобов'язав підприємство виплатити мільйон гривень компенсації завданої моральної шкоди батькові загиблої дитини й півтора мільйона — матері. А власнику однієї з понівечених під час аварії машин фірма має компенсувати 166 тисяч гривень майнової шкоди.

Що відомо про аварію

Аварія сталася 27 червня 2023 року о 15:30 на дорозі "Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка-Луганськ-Ізварине" біля села Скалівські Хутори Новоархангельсьої громади. Зіштовхнулися вантажівка й три легкові автомобілі.

Внаслідок аварії травмувалися четверо пасажирів 1977, 1970, 1990 та 2014 років народження. Від отриманих травм померло немовля 2022 року народження.

Двох травмованих жінок та дитину госпіталізували у Новоархангельську лікарню.

Новини України