На Кіровоградщині засудили депутатку, яка вимагала гроші за передачу в оренду земельної ділянки

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Світлана Павленко у Ленінському районному суді Кропивницького 27 березня 2023 року під час обрання запобіжного заходу. Фото: Суспільне Кропивницький

На Кіровоградщині суд виніс вирок депутатці Голованівської райради Світлані Павленко, яка вимагала та одержала гроші за передачу в оренду земельної ділянки. Жінку визнали винною у зловживанні впливом. Про це йдеться в ухвалі Ульяновського районного суду міста Благовіщенське Голованівського району.

СБУ затримала Світлану Павленко торік 22 березня, коли вона працювала начальницею управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Заваллівської селищної ради. Жінка вимагала 2000 тисячі американських доларів США у місцевого підприємця за вирішення питання про надання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності під розміщення автомийки. 27 березня у Кропивницькому, на час досудового розслідування, підозрюваній обрали цілодобовий домашній арешт.

На суді обвинувачена визнала свою провину. Сказала, що вчинила це правопорушення через нестачу грошей, які були потрібні на лікування матері.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченої, суд назвав її щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Також врахували, що підозрювана раніше не судима, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, має на утриманні непрацездатну матір, вищу освіту, за місцем роботи та проживання характеризується позитивно.

З огляду на це Світлані Павленко призначили покарання – сплатити штраф у сумі 34 тисячі гривень та 10 668 гривень судових витрат.

Голова Заваллівської громади Людмила Прач розповіла Суспільному, що засуджена у селищній раді не працює. Вона звільнилась з посади за власним бажанням у жовтні 2023 року.

Новини України