Росія здатна протягом кількох тижнів сформувати достатній контингент для повторного наступу на Чернігівщину, — Чаус

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: gettyimages (Фото ілюстративне)

Росія наразі здатна протягом тижня-трьох сформувати достатній контингент для повторного наступу на територію Чернігівщини.

Про це у відповідь на запитання журналістки Суспільного на пресконференції відповів начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

За його словами, російські війська дійсно здатні мобілізовуватися за короткий період часу, але стоїть питання чи будуть вони це робити.

"Чи вони це зроблять, чи ні, залежить і від того наскільки ми будемо працювати з точки зору нарощування фортифікацій. Вони все бачать, літають, де можуть, десь хтось їздить, ми ж цього не виключаємо. Вони розуміють ситуацію. Фортифікація 2023 року відносно фортифікації 2022 року — це зовсім інший рівень. Зараз ми й далі будемо підсилювати цей аспект. Чим більше ми це будемо робити, тим менша ймовірність повторного заходу ворога на територію Чернігівської області", — говорить Чаус.

Зі слів Чауса, на 2023 рік для будівництва військових, інженерних і фортифікаційних споруд, було передбачено 363 мільйони гривень з резервного фонду держбюджету. Використали понад 217 мільйонів гривень (59,9%).

Нагадаємо, що результатом російських обстрілів Чернігівщини протягом 2023 року є майже 15 тисячі вибухів, запуск понад 300 ракет та авіабомб, і майже вісім тисяч мінометних обстрілів.

Усього за рік росіяни 446 разів залучали авіацію для обстрілів як прикордонних сіл області, так і самого Чернігова 19 серпня.

Так, росіяни випускали ракети Х-59 та "Іскандери". Також – 354 приходи некерованих авіаційних ракет. 92 приходи нарахували від скидання ВОГів та влучання різних видів БпЛА (дронів).

Новини України