На війні з РФ загинули четверо бійців з Кіровоградщини. Особу одного встановили експертизою ДНК

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Колаж: Суспільне Кропивницький

На війні з РФ загинули Владислав Борисенко з Кропивницького, Володимир Коломієць Голованівського району, Сергій Шліпов з Онуфріївки та Олександр Шаповал з Петрівської громади Олександрійського району Кіровоградської області. Особу останнього встановили за допомогою експертизи ДНК.

Голова Онуфріївської громади Віталі Береза написав про загибель солдата Сергія Шліпова, 1997 року народження, із селища Онуфріївка. За його інформацією, боєць загинув 11 грудня біля села Новомихайлівка Покровського району на Донеччині. Про дату, час та місце прощання із загиблим повідомлять додатково.

Сергій Шліпов. Фото: Facebook Віталія Берези

У Петрівську громаду повертають тіло 49-річного старшого стрільця механізованого батальйону Олександра Шаповала, який зник безвісти 14 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання біля села Нестерянка Пологівського району Запорізької області. Особу загиблого встановили за допомогою експертизи ДНК. За інформацією голови громади Світлани Тилик, боєць народився 18 лютого 1974 року в селі Баштине Петрівського району, закінчив Червонокостянтинівську школу та Олександрійський сільськогосподарський технікум. Навчання переривав строковою службою в армії, після чого закінчив навчання, здобувши освіту ветеринарного фельдшера. З 1997 року працював на місцевих підприємствах за спеціальністю та на будівельних підприємствах України. Мобілізували Олександра Шаповала 21 квітня 2022 року. У нього залишились мати, дружина та двоє синів.

Олександр Шаповал. Фото: Facebook Петрівської селищної ради

На Facebook-сторінці кропивницького ліцею "Науковий" написали про загибель на війні з РФ випускника 2014 року Владислава Борисенка.

Владислав Борисенко. Фото: Facebook Владислава Борисенка

20 грудня у селі Маринопіль Голованівської громади попрощалися із солдатом Володимиром Коломійцем. За інформацією від голови громади Сергія Цобенка, боєць народився 20 червня 1988 року в селі Маринопіль, закінчив Ємилівську загальноосвітню школу №2, працював на підприємствах у Голованівську та Ємилівці. 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну його мобілізували у серпні 2023 року, направили до навчального центру. Взяти участі в боях не встиг, адже 19 грудня помер у кропивницькій міській лікарні від хвороби, залишившись курсантом навчальної роти.

Володимир Коломієць. Фото: Facebook Голованіської селищної ради

Новини України