500 рублів за дачу — під Мелітополем колаборанти збирають данину на «нерухомість»

500 рублей за дачу - под Мелитополем коллаборанты собирают дань на «недвижимость»

Окупація стала годівницею для колаборантів-корупціонерів із Мелітопольського району.

Тут саме час згадати рядки з "Інтернаціоналу" (гімну СРСР до 1943 року): "Хто був нічим, той стане всім". Приблизно за таким сценарієм розвиваються події в окупованому селищі Мирне Мелітопольського району. Ті, хто пив, дармоїдствував, наркоманив за часів України, раптом вибилися в начальники й диктують нині свої правила життя. І навіть вигадують місцеві "податки".

Останніми днями в селищі Мирне, де розташовано близько 10-и дачних кооперативів, активізувалися голови кооперативів. Тимчасовий виконувач обов'язків гауляйтера Мирного — зять покійного колаборанта — голови Мирненської громади Юрія Радькова, Євгеній Драний, наказав головам кооперативів зібрати по 500 рублів із власника кожного дачного будинку. Мотивування зборів залізне: "на реєстрацію за російським законодавством".

Примітно, що за часів України у багатьох власників дач не були зареєстровані житлові споруди. Лише деякі приватизували земельні ділянки. Будинки ж залишаються самобудами. Тож, що зібралися реєструвати окупанти мирненці та мешканці Мелітополя, які мають дачі за містом якраз у цих кооперативах у Мирному, ніхто зрозуміти не може.

— Голова кооперативу наказала здати 500 рублів. Ми думали, що нам видадуть на руки хоч якийсь документ про реєстрацію. Оскільки спочатку розповіли, що 500 рублів потрібні для реєстрації. Але з'ясувалося, що гроші в нас забрали, і просто внесли у відомість. А натомість жодної довідки і будь-якого іншого документа не дали, — обурюється пенсіонер із Мирного, у якого також є дача.

Деякі мирненці запідозрили свою окупаційну адміністрацію в масштабній афері.

— Оскільки наш ЖЕК абсолютно не виконує ніяких робіт і останні дощі це показали, дахи текли в кожному будинку від верхнього до нижнього поверхів, люди перестали їм платити за послуги. Як таких послуг просто немає. Хіба що у дворі можуть підмести і не більше того. У підвалах сморід, комарі та вода, покрівлі течуть. Тож наші горе-керівники вигадали новий спосіб заробити й обдурити населення. Винайшли місцевий податок під виглядом "реєстрації за російським законодавством". Це ж мільйони, якщо врахувати, що хоча б половина власників дач здасть по 500 рублів, — ділиться своєю арифметикою ще один місцевий житель.

В інших жителів Мирного закралася підозра про те, що таким нехитрим способом гауляйтер Євген Драний вбиває двох зайців — готівку з народу збере і складе списки тих дач, за які ніхто не вніс 500 рублів, для їх подальшої націоналізації.

Тим часом деякі російські солдати, які давно розселилися по порожніх дачах, будують плани про те, щоб залишитися на ПМЖ у Мирному і перевезти свої сім'ї з Росії.

— Нам тут подобається, — таку фразу все частіше чують місцеві жителі від російських вояків.

А так званий губернатор Запорізької області Є. Балицький вже заявив про підготовку перепису населення.

 

Джерело

Новини України