В громаді на Вінниччині вулиці перейменували на честь загиблих героїв бригади «Червона Калина»

В Калинівській громаді на Вінниччині вулиці перейменували на честь загиблих героїв бригади «Червона Калина». Депутати Калинівської міської ради проголосували за перейменування 129 топонімів, які носили російські та комуністичні назви. Про це повідомляється на сторінці 14 штурмової бригади НГУ «Червона Калина».

В громаді на Вінниччині вулиці перейменували на честь загиблих героїв бригади «Червона Калина»

Завдяки пропозиціям спеціальної комісії, громадських активістів і сільських громад частину вулиць перейменували на честь загиблих українських героїв, які боронили Україну, зокрема, в лавах 14 бригади оперативного призначення «Червона Калина».

«У Калинівці вулиця Тімірязєва носитиме ім’я героя бригади солдата Володимира Даровського. Вулицю та провулок імені Некрасова перейменовано на честь капітана Сергія Перегончука. Колишню вулицю Піонерську названо на честь старшого лейтенанта Олександра Глушка.

У селі Загребельня вулицю Гагаріна перейменували на честь молодшого сержанта Андрія Бондара. Також у Калинівці тепер буде вулиця Героїв Національної гвардії України, яка раніше носила ім’я Степана Разіна.

21-річний солдат Володимир Даровський захищав Україну під час боїв у Волновасі Донецької області. Протягом довгого часу в складі зведеної групи вів оборонні бої, не даючи змогу російським військам прорвати лінію оборони. Загинув 20 березня, коли російські окупанти відкрили нищівний вогонь із мінометів по українським позиціям.

Капітан Сергій Перегончук став на захист України в 2014 році, брав участь у АТО/ООС. У 2022 році став командиром взводу у 14 бригаді оперативного призначення «Червона Калина». Загинув 26 лютого 2023 року у боях за село Спірне на Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу. Герою було 45 років.

Старший лейтенант Олександр Глушко у 2017 році вступив до лав Національної академії НГУ. Після закінчення навчання проходив службу у військовій частині 3028 у Калинівці. Загинув герой у жорстоких боях за рідну землю 11 червня 2022 року внаслідок артобстрілу у Сєвєродонецьку Луганської області.

Старший солдат Андрій Бондар почав службу в Національній гвардії України в 2016 році. Підписав контракт і служив у бригаді «Червона Калина». Загинув 28 червня поблизу Лисичанська внаслідок артилерійського обстрілу російських загарбників», — йдеться в повідомленні.

Указами президента українські герої посмертно нагороджені орденами «За мужність» III ступеня.

Вічна пам’ять героям!

Вінниця.info, фото ілюстративна

Джерело

Новини України