Чи є підстави для карантину у Дружківці

На минулому тижні головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що у трьох областях України (Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій) можуть запровадити карантин через перевищений епідпоріг. Журналіст «ДНЛ+» запитав у військовій адміністрації, яка наразі епідситуація у Дружківці та чи є перспективи запровадження карантину у громаді.

Згідно з інформацією ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Дружківці протягом 47 тижня показник захворюваності на ГРВІ нижче епідпорогу на 88,3%, захворюваність на COVID-19 нижче епідпорогу на 99,1%. Аналогічний показник по Донецькій області — відповідно 77,7% та 93,9%. Враховуючи щотижневі абсолютні цифри випадків захворюваності на ГРВІ та COVID-19 жодного перевищення епідпорогу не зареєстровано.

«Перспектива запровадження карантину у Дружківській міській територіальній громаді на даний час відсутня. У випадку наявності таких підстав, Дружківською філією ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» буде підготовлено та надано до Дружківської міської військової адміністрації відповідне подання», — повідомила влада громади.

У військовій адміністрації зазначають, що в амбулаторіях Дружківки проводиться вакцинація від коронавірусу. Наразі у наявності є вакцини Pfizer (COMIRNATY). За останній місяць щеплення було зроблено 11 особам. Вакцинація проводиться у пунктах щеплення відповідних амбулаторій КНП «ЦПМСД»:

—        Амбулаторія №1, вул. Короленка, буд. 10 — понеділок-четвер з 900-1400;

—        Амбулаторія №2, вул. Короленка, буд. 10 — вівторок-четвер з 800-1400;

—        Амбулаторія №4, вул. Машинобудівників, буд. 56 — вівторок-п’ятниця з 1200 — 1500;

—        Амбулаторія №5, вул. Котляревського, буд. 151 — понеділок-четвер з 900-1200

—        Амбулаторія №6, вул. Центральна, буд. 117 — понеділок та п’ятниця з 900-1300.

Щоб зробити щеплення пацієнту необхідно звернутися до сімейного лікаря та записатися на зручний для нього день та час. 

Джерело

Новини України