У Дружківській громаді працював мобільний центр зайнятості

Віднедавна Донецька область отримала можливість надавати послуги служби зайнятості мобільно. Мобільні центри зайнятості покликані підвищити загальний рівень працевлаштування населення з найвіддаленіших громад.

Так, 24 квітня команда фахівців Дружківського міського центру зайнятості організували роботу мобільного центру зайнятості у Райському старостинському окрузі.

Під час виїзного прийому спеціалісти центру зайнятості надавали індивідуальні консультації громадянам щодо працевлаштування, про актуальні вакансії на місцевому ринку праці, можливості реєстрації в центрі зайнятості, участі у суспільно-корисних роботах, отримання ваучера на навчання, професійного навчання. Також акцентували увагу на реалізації урядового проекту «є Робота», зокрема, грантових програм «Власна справа» та «Грант для ветеранів».

Надали індивідуальні консультації роботодавцям та презентували покрокову інструкцію щодо надання компенсацій за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та зареєстрованих безробітних. Роз’яснили умови та механізми виплати роботодавцям компенсацій, надали практичні поради.

Фермер Іван Кубан поділився враженнями : «Компенсаційні програми для роботодавців від служби зайнятості наразі дуже доречні, бо складно виживали бізнесу, особливо сільському господарству, в нашому регіоні. Завдяки підтримці держави ми збережемо існуючі робочі місця та створимо нові».

«Коли через війну жителі віддалених селищ не можуть безперешкодно добиратися до міста, мобільні центри зайнятості це дуже зручна й актуальна послуга для сьогодення» — підвів підсумки інспектор виконавчого комітету Дружківської міської ради Юрій Гончаров

За результатами заходу п’ятеро шукачів роботи отримали статус безробітного, троє пройшли співбесіди з роботодавцями та двоє погодилися на участь у суспільно корисних роботах. Крім того, четверо осіб виявили бажання пройти навчання у закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Джерело

Новини України