У Чернігові родинам загиблих воїнів вручили 29 посмертних нагород

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові 6 грудня вручили 29 посмертних нагород родинам загиблих воїнів. Це ордени Богдана Хмельницького III ступеня, Данила Галицького, "За мужність" III ступеня та медалі "За військову службу Україні". Начальник Чернігівської обласної військової адміністрації разом з капеланом військ оперативного командування "Північ" вручили нагороди матерям, дружинам, синам та сестрам захисників.

"Я точно знаю, що вони вас оберігають, вони до вас приходять у снах. Подають вам якісь знаки та сигнали. І вічна їм пам'ять. Ми не маємо забути жодного імені, жодної людини, яка сьогодні загинула. Тим паче людей, які віддали своє життя героїчно", — сказав В'ячеслав Чаус.

В’ячеслав Чаус. ФОТО: Суспільне Чернігів

Нагородження. ФОТО: Суспільне Чернігів

Сестра загиблого захисника з Козелеччини Олексія Булки Галина розповіла Суспільному, що її брат не був кадровим військовим. Народився в селі Тарасів. Пішов до лав ЗСУ, коли отримав повістку. Проходив службу у 80-тій окремій десантно-штурмовій Галицькій бригаді. Загинув 10 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Йому було 35 років.

Олексій Булка. ФОТО: Галина Булка"Він сказав: потрібно значить потрібно. Пішов одразу служити. На навчанні пробув зовсім трішки і місяця не пройшло. І одразу відправили його у Бахмут. Потім два місяці максимум він прослужив. У нас померла мати, він приїхав на похорон до мами, побув з нами й через тиждень прийшла звістка, що він загинув. Все у нас у будинку нагадує про нього, тому що в кожній кімнаті, в кожному приміщенні є його вироби з дерева", — розповіла Галина Булка.

Галина Булка. ФОТО: Суспільне Чернігів

Новини України