У Києві судитимуть рецидивіста, який видурив у пенсіонерки 219 тис. грн

У Києві судитимуть рецидивіста, який ошукав пенсіонерку. Зловмисник видурив у літньої жінки 219 тисяч гривень за схемою «ваш родич потрапив у ДТП».

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

«Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений зі співучасниками, використовуючи схему «ваш родич потрапив у ДТП» ошукали 86-річну пенсіонерку. Зловмисники зателефонували на стаціонарний телефон потерпілій та повідомили, що її племінниця потрапила в аварію та терміново потрібні кошти на операцію. Пенсіонерка зробила все, що їй наказали і передала понад 219 тис. гривень чоловіку, який прийшов до її помешкання. Лише після цього жінка зателефонувала родичам та зрозуміла, що її ошукали», – розповіли в пресслужбі.

Правоохоронці встановили особу одного із зловмисників та затримали його – ним виявився 25-ти річний мешканець Харкова, раніше судимий за зберігання наркотиків.

Слідство за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди в період воєнного стану, завершено. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті. Слідство відносно інших осіб триває.

Нагадаємо, поліцейські Києва викрили підозрюваного у шахрайстві. Зловмисник створив анкету на сайті знайомств і під виглядом жінки тривалий час видурював у чоловіка гроші.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві правоохоронці затримали двох братів, яких підозрюють у шахрайстві. Зловмисники видурили у пенсіонерки майже 10 тисяч євро, збрехавши, що її донька потрапила у ДТП і потрібні гроші на операцію.

Джерело

Новини України