“16 днів проти насильства”. У Кропивницькому відбулась акція «Кроки до допомоги»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Встановили таблички з посиланнями на сервіси допомоги для постраждалих від домашнього насильства та за ознакою статі. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанка Ніна Колодько вважає: інформувати людей треба частіше, щоб знали куди звертатись.

"Треба звертатися за допомогою в поліцію чи до соціальних служб, якщо це відношення до дитини, до жінок".

У центрі надання адміністративних послуг презентували безкоштовні послуги для постраждалих від насильства. Це Центр допомоги врятованим, Центр запобігання та протидії насильству з мобільними бригадами.

Завідувачка кафедри Донецького університету внутрішніх справ Ольга Мердова сказала, юридичні консультації безкоштовно надають за адресою: вулиця Велика Перспективна, 1.

За період роботи мобільних бригад, з серпня минулого року, звернулися понад півтори тисячі людей. З них 82% — це жінки віком від 18 до 60+ років, 10% чоловіків та 163 дитини віком від 14 до 18 років, сказала психологиня Наталя Цумарєва

"Ми надаємо соціальний супровід жінкам, якщо у них не оформлені пільги або немає статусу матері-одиначки".

Звернутися за допомогою можна за адресою вулиця Шатила, 12. Або за телефонами 063 216 90 82 та 063 216 87 35.

Вважає, головне, щоб, люди, які потерпають від насильства, не мовчали.

Директорка міського центру запобігання та протидії насильству, який відкрили цьогоріч у серпні, Тетяна Крамаренко сказала: в кризовій кімнаті за цей час перебували майже 20 жінок.

"Центр зорієнтований на роботу з жінками, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Ми приймаємо також жінок з дітьми до 18 років".

Новини України