У Києві викрили схему шахрайства на пасажирських перевезеннях: «працювали» у Telegram. Фото

У Києві правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який може бути причетний до шахрайство на пасажирських перевезеннях. Свою «діяльність» зловмисник вів через Telegram-канал.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Організатору «бізнеса» загрожує штраф до 136 тисяч гривень або до 5 років позбавлення волі.

«Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний разом із співучасниками організував шахрайську схему заволодіння чужими грошовими коштами під виглядом пасажирських перевезень. Зловмисники приймали замовлення у Telegram-каналі щодо пасажирських перевезень за заниженими тарифами. Надалі шахраї створювали відповідні замовлення в мобільному додатку однієї з популярних служб таксі», – розповіли в пресслужбі.

У прокуратурі уточнили, що використовуючи вразливості в роботі додатку, зловмисники змінювали інформацію та вказували підконтрольні їм номери банківських рахунків. Саме на них перераховувались кошти за поїздку.

Під час обшуків правоохоронці знайшли та вилучили гроші, комп’ютерну техніку, накопичувачі даних, мобільні телефони, банківські картки, сім-холдери, автомобіль та «чорнові» записи. Крім того, під час проведення слідчих дій зловмисники безуспішно намагалися знищити нотатки, що містять важливу доказову інформацію.

Організатору схеми повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану. Йому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Як зазначили в пресслужбі, окружна прокуратура готує апеляційну скаргу на вказану ухвалу слідчого судді з вимогою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв OBOZ.UA, столичні правоохоронці затримала мешканця Львова, який ошукав літню жінку за схемою «ваша донька потрапила у лікарню». Пенсіонерка віддала зловмиснику 100 тисяч гривень.

Джерело

Новини України