Майже місяць без тепла. Чому у Світловодську на Кіровоградщині не опалюють багатоповерхівку

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Багатоповерхівка ОСББ «Маяк-2016» у Світловодську без тепла від початку опалювального сезону. Фото: Суспільне Кропивницький

Мешканці 30 квартир у дев’ятиповерхівці у місті Світловодськ Олександрійського району Кіровоградської області майже місяць живуть без тепла. В усіх цих квартирах залишилось централізоване опалення. Суспільне дізнавалось про причини відсутності теплопостачання.

До опалювального сезону внутрішні мережі будинку готові, але акту готовності від підприємства "Світловодськпобут" не отримали, розповів голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку "Маяк-2016" Віктор Мельніченко. Усього у багатоповерхівці 70 квартир.

Підготувавши внутрішньобудинкові мережі до опалювального сезону запросили інспектора для перевірки.

"Подали документ в тепломережу. Запросили інспектора, додали три акти готовності будинку до опалювального сезону. Реєстрація – 14.08.2023 року. Інспектор прийшов, перевірив, ми очікували підписаного акту. Начальник теплоінспекції сказала, що до нашого будинку чи до мене претензії щодо технічної частини відсутні".

Та опалювальний сезон у їхньому будинку, зі слів голови ОСББ, не почався. Він звернувся до теплопостачального підприємства. Отримав пропозицію підписати гарантійний лист про те, що відповідальність за внутрішньобудинкові мережі він бере на себе.

Тобто, наскільки я розумію, теплова організація "Світловодськпобут" відповідальність за свої негаразди хоче покласти на управителів будинків".

Термометр у квартирі члена ОСББ "Маяк-2016" Миколи Герасименка, на момент зйомок, показував вісім градусів тепла. Батареї опалення – холодні.

"Штани теплі. Сорочка тепла. І халат. Щоб було тепліше".

Поки в будинку немає опалення, у спальні Микола Герасименко вмикає електричний обігрівач. Спить в одязі.

Віктор Мельніченко з гарантійним листом, який відмовився підписувати. Фото: Суспільне Кропивницький

Чому багатоповерхівка ОСББ "Маяк-2016" не опалюється

Опалювальний сезон у Світловодську почався 9 листопада.

Новини України