У Мелітополі окупанти вчать своїх агентів ставити мітки на будівлях

В Мелитополе оккупанты учат своих агентов ставить метки на зданиях

Російські загарбники переконують жителів Мелітополя в тому, що "росія тут назавжди". Але на випадок деокупації міста опрацьовують свої схеми.

Одна з них — вербування агентурної мережі. — Мешканці повідомляють, що росіяни вербують агентів і вчать їх ставити мітки на об'єкти інфраструктури, щоб рашистам легше було влучити по них ракетами. Упевнений, серед справжніх мелітопольців таких зрадників не знайдеться.

А всім любителям русні краще вже пакувати валізи — вам місця в українському Мелітополі не буде, — порекомендував зрадникам Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Вербуванням агентів займається, зокрема, і так зване слідче управління на чолі з відрядженим до Мелітополя із Сахаліну Олександром Царакаєвим.

Утім, для Мелітополя ця ситуація вже звична — дається взнаки географічна близькість до окупованих територій Криму і Донецька. Свою мережу "шпигунів" вони почали створювати давно. З Криму до Мелітополя приїжджали спеціально навчені для цього люди. Кузнею агентів Кремля став бізнес-центр сім'ї екс-нардепа Євгена Балицького за адресою пр. Богдана Хмельницького, 70. У цій будівлі в підвальному приміщенні раз на місяць проводили збори для тих, хто чекав на русскій мір і розхитував соціально-політичну ситуацію в місті та країні.

Серед агентів Кремля, до речі, були квартальні та старші по будинках із команди Є. Балицького, які відпрацьовували кремлівську пайку на виборах. 

Також відомо, що позаштатні співробітники ФСБ ще до окупації Мелітополя армією РФ проживали на території чоловічого монастиря Сави Освяченого під виглядом анонімних алкоголіків і наркоманів, які нібито потребували реабілітації.

Джерело

Новини України