Ремонт укриттів, утеплення приміщень, заміна вікон та дверей: французи надали 2 млн євро на ремонт шкіл у Чернігові

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові на ремонт десятьох шкіл французи надали два мільйони євро. За ці гроші планують зробити: ремонт укриттів та будівель, оновити системи водопостачання, облаштувати кімнати гігієни, утеплити будівлі, відновити покрівлі, замінити вікна та двері, облаштувати пандуси. Завершити роботи мають до кінця 2024 року.

Про це Суспільному повідомив координатор північного регіону французької організації ACTED Олексій Гладкий. З його слів, відповідний Меморандум підписали 21 листопада. Це дозволить розпочати роботи, каже координатор.

"Буде заміна радіаторів опалення, облаштування кімнат гігієни для жінок, монтаж світильників аварійного освітлення, заміна старих світильників на led, буде заміна вікон і дверей. Що стосується капітального ремонту, буде утеплення приміщень, ремонт в коридорах та класах. Якщо вистачить коштів, то в 33 школі ми хочемо відновити басейн. Також плануємо зробити туалети для маломобільних груп і де це технічно можливо облаштувати пандуси".

Підписання Меморандуму. ФОТО: Чернігівська міська рада

Спільно з управлінням освіти вже визначено 10 шкіл: №2, №6, №14, №15, №20, №27, №28, №29, №33, №34, каже Гладкий. Наразі розробляють проектування де буде проводитися капітальний ремонт та обирають підрядників, які проводитимуть роботи.

"Два мільйони євро, це загальна вартість проєкту. На кожну школу піде різна сума, в залежності від потреб. Гроші будуть у нас, ми не будемо на пряму давати школам. Ми самі проводимо всі процедури, наймемо підрядників. Ми все самі фінансуємо", — сказав Олексій Гладкий.

Загалом на реалізацію проєкту "Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області" французька неурядова організація ACTED планує виділити 12 мільйонів євро.

Новини України