Парламент Словаччини схвалив програму уряду Фіцо: військової допомоги Україні точно не буде

Парламент Словакии одобрил программу Фицо: военной помощи Украине точно не будет

Парламент Словаччини затвердив уряд прросійського прем'єр-міністра Роберта Фіцо і підтримав його політичну програму, яка зокрема обіцяє припинити державну військову допомогу Україні.

Про це пише Reuters.

Минулого тижня коаліція ухвалила свою політичну програму, а парламент підтримав її під час голосування. Словацькі депутати підтримали програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні, зменшити дефіцит бюджету та ввести новий банківський податок.

У програмі йдеться, що Братислава уде "підтримувати мирні плани з пропозиціями щодо негайного припинення бойових дій в Україні та дипломатичного вирішення конфлікту відповідно до міжнародного права". Словаччина також обіцяє продовжити надсилати нашій країні гуманітарну допомогу, але не військову.

"Вільний ринок зазнає невдачі. Будь-які мультикультурні погляди сьогодні залишилися позаду і не приносять того ефекту, на який від них чекали. Ми живемо у період військових конфліктів та грубих порушень міжнародного права. На жаль, ми також переживаємо період втрати авторитету важливих міжнародних організацій", — зазначив Фіцо

При цьому словацький прем'єр наголосив, що зовнішня політика його уряду "буде орієнтована на всі чотири сторони світу".

https://tsn.ua/svit/parlament-slovachchini-shvaliv-programu-uryadu-fico-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-tochno-ne-bude-2455393.html

Джерело

Новини України