Фінляндія стягнула війська до кордону з РФ: що відбувається на пунктах пропуску

Финляндия стянула войска к границе с РФ: что происходит на пунктах пропуска

Фінляндія закрила всі чотири пункти на південному перетині кордону з Росією через потік нелегальних біженців з Сомалі. Пункти пропуску відкриті тільки на півночі, де за день 35 біженців перейшли кордон. Внаслідок цього, існує ймовірність, що незабаром закриються абсолютно всі пункти.

Про це Денис Перцев сказав у ефірі телеканалу "Еспресо".

"Фіни порушують питання щодо необхідності повного закриття кордону на два тижні. Ситуація нагадує події, які відбулися два роки тому, коли була напруга між Росією й Фінляндією. Тоді Росія завезла понад 2 тис. біженців з Іраку, зараз переважно біженці з Сомалі", — розповів представник української громади у Фінляндії.

За його словами, нині Фінляндія передислокувала свої військові сили до кордону з Росією. Якщо ситуація погіршуватиметься, то закриються всі пункти пропуску з країною-агресоркою.

"На пунктах пропуску великі, кремезні парубки на роверах намагаються перейти кордон. Їх фіни не пускають, але з російського боку за ними одразу зачиняється брама, і назад потрапити вони вже не можуть. Коли кордони були закриті з обох боків, то 15 людей палили багаття, і потім їх пустили назад у Росію. Згідно з фінським дослідженням, людей централізовано доводять до кордону. На російській стороні організовано продаж велосипедів і гарячий чай. У Росії пропонують нелегальним мігрантам потрапити в Фінляндію за 2-5 тис. доларів", — розповів Перцев.

https://tsn.ua/svit/finlyandiya-styagnula-viyska-do-kordonu-z-rf-scho-vidbuvayetsya-na-punktah-propusku-2455351.html

Джерело

Новини України