Кропивницька міськрада витрачає на благоустрій більше ніж на фінансування ЗСУ

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фото: Кропивницької міської ради

За дев'ять місяців поточного року кропивницька міськрада витратила на благоустрій міста більше грошей ніж на фінансування ЗСУ у сім разів.

Такі дані дослідження видання Forbs. За цей період бюджет громади отримав 476 мільйонів "військового" ПДФО. На фінансування ЗСУ спрямували 18 мільйонів, на благоустрій міста 125.

Графіка: Forbs

Відповідно дослідженню, лише Житомир віддає перевагу обороні, а не благоустрою: 547 мільйонів та 246 відповідно. Ще одне місто, Луцьк, фінансує оборону та благоустрій паритетно: 156 мільйонів та 152 відповідно. Решта обласних центрів витрачають на благоустрій більше, ніж на оборону.

На брифінгу 20 листопада заступник міського голови Олександр Мосін назвав суму 291,1 мільйона та зазначив, що її витратили на допомогу ЗСУ, а також на зміцнення оборони й підтримку родин захисників та переселенців. Період цих витрат – від початку повномасштабного вторгнення російських агресорів протягом 2022-2023 років.

Олександр Мосін сказав, що на останньому засіданні сесії, що відбулося 17 листопада, депутати міської ради одноголосно підтримали пропозицію перерозподілити гроші в сумі 11,7 мільйона гривень для закупівлі обладнання новоствореній військовій частині, яка має облаштувати пости повітряного спостереження та прикривати об’єкти критичної інфраструктури міста й області від повітряних ударів.

Новини України