Перша ліга. «Інгулець» мінімально здолав «Вікторію» у центральному матчі 17-го туру

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Матч відбувся 19 листопада 2023 року на стадіоні «Ювілейний» в Сумах. Колаж: Суспільне Кропивницький

У 17-му турі чемпіонату України з футболу серед команд групи Б Першої ліги сезону 2023-24 років футбольний клуб "Інгулець" з селища Петрове Олександрійського району Кіровоградської області переміг команду "Вікторія" з міста Суми з рахунком 0:1. Матч відбувся у Сумах, розпочавшись із годинною затримкою через повітряну тривогу на території Сумщини.

Матч в Сумах носив неофіційний статус центрального в турі, адже грали команди, які були першою й другою у своїй групі.

У першій половині гри більше атакували підопічні Владислава Лупашка, та забити лідерам групи допоміг стандарт, призначений на 42-ій хвилині за порушення правил проти Юрія Козиренка, який на швидкості намагався вийти на позицію для удару чи передачі. Гравець "Вікторії" Ярослав Галенко за цей фол отримав жовту картку, а інший Ярослав — Богунов — прямим ударом зі штрафного на 43-ій хвилині відкрив рахунок у матчі — 0:1.

Забивав Ярослав Богунов у ворота підопічних Анатолія Безсмертного й у переможному матчі восьмого туру, зробивши це так само прямим ударом зі штрафного.

Момент взяття воріт «Вікторії» та святкування голу гравцями «Інгульця», 19 листопада 2023 року, стадіон «Ювілейний» в Сумах. Скріншоти з відеотрансляції матчу на каналі ПФЛ в YouTube

Загальний малюнок гри не змінився й у другому таймі. Реальної небезпеки біля воріт команди з Кіровоградщини господарям поля створити не вдалося, петрівчани ж грали по рахунку, не форсуючи подій на полі. Тож фінальний свисток арбітра матчу Дениса Резнікова зафіксував мінімальну перемогу гостей.

Команда з Петрового після двох поразок здобула другу поспіль перемогу, набрала 41 очко й продовжує лідирувати у своїй групі, "Вікторія", зазнавши поразки, поступилася другим місцем турнірної таблиці "Лівому берегу", адже кияни свій матч 17-го туру виграли й мають на три очки більше.

У наступному турі, останньому цьогоріч, "Інгулець" на власному полі прийматиме "Гірник-Спорт" з Горішніх Плавнів, що на Полтавщині, а "Вікторія" зіграє виїзний матч проти сусіда по турнірній таблиці київської команди "Лівий берег".

Новини України