Області застосування та рекомендації при придбанні необробленої деревини

Деревина протягом тривалого часу утримує лідируючі позиції. Цей натуральний матеріал використовується в різних сферах діяльності людини. Його популярність не знижується завдяки хорошим фізико-технічним характеристикам. Деревина має гарні показники міцності, стійкості до зносу, високої теплопровідності. Особливе значення має її привабливий зовнішній вигляд.

Області застосування необробленої деревини

Необроблена деревина набула широкого поширення при будівництві різних споруд. Якщо ви зацікавлені в отриманні інформації про її продаж, можете зайти на сторінку https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/derevina-i-ii-prodazh-na-litsenzovanij-ukrainskij-energetichnij/, де докладно все описано. Необроблена деревина виступає як сировина для виробництва меблів (м’яких, корпусних). З її використанням виготовляють вироби столярно-будівельного призначення. До таких слід віднести паркетну та підлогову дошку, дверні та віконні блоки, інші вироби.

Необроблена деревина використовується у сфері виробництва музичних інструментів, спортивного інвентарю. Матеріал використовується для будівництва яхт, човнів, каное. З нього виготовляють різну тару, наприклад, ящики та бочки.

Критерії при виборі

Якщо ви зацікавлені у придбанні якісної необробленої деревини, вам варто керуватися кількома простими правилами. Насамперед потрібно визначитися з товщиною необроблених пиломатеріалів. Цей показник вимірюється із кроком 6,35 мм. Найтоншими є дошки грубого розпилу. Їх товщина становить 2,54 см. Якщо ви віддасте перевагу такій необробленій деревині, то варто враховувати, що з неї ви не зможете отримати фанеровану заготовку товщиною більше 2 см. Для отримання якісного матеріалу плануйте в процесі обробки втрати близько 5 мм. Бажано віддавати перевагу довгим дошкам.

Чорнові вироби обрізаються приблизно на 5 см за довжиною, але варто враховувати, що часто присутні сучки і щілини. Вони теж піддаються обрізанню. Тому, якщо ви хочете отримати на виході дошки 2,5 метра, довжина вихідної сировини повинна становити як мінімум 2,7-3 метри. Обирайте продукцію від постачальників, які добре себе зарекомендували. Тоді ви залишитеся задоволені своїм придбанням.

Зацікавтеся наявністю сертифікатів якості на продукцію. Вони стануть гарантією того, що перед вами товар, який влаштує за всіма параметрами.

Новини України