300 тис. грн на овочерізки для укриттів: у Києві суд знову відсторонив від посади посадовицю Дніпровської РДА

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА, яку підозрюють у розтраті коштів та закупівлі овочерізок для укриттів, повторно відсторонено від посади. Крім того, їй подовжили дію запобіжного заходу.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

«За клопотанням Київської міської прокуратури Голосіївський районний суд м. Києва повторно обрав запобіжний захід та відсторонив від посади начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА… Суд задовольнив клопотання прокурора про повторне застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці та повторно відсторонив її від посади на такий саме термін. Строк дії ухвал – до 14 січня 2023 року включно», – повідомили в пресслужбі.

У прокуратурі додали, що чиновницю підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн. Крім того, вона є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі стільців для укриттів в навчальних закладах. Сума збитків становить близько 1,3 млн грн.

Як стало відомо OBOZ.UA з власних джерел, йдеться про Ольгу Дроздову. Детальніше про неї читайте за посиланням.

Як повідомляв OBOZ.UA:

  • У Києві для цивільних укриттів на бюджетні гроші закупили незвичайну техніку. Йдеться про овочерізки по 131 958 грн за штуку та електропательню за 725 700 грн. Такі закупівлі зробили Управління освіти Дніпровської райадміністрації Києва та художній ліцей «Зміна» у тому ж Дніпровському районі столиці, свідчать дані Prozorro.
  • Дніпровська районна державна адміністрація Києва достроково розірвала договір про закупівлю барабанів та паличок до них на майже 900 тисяч гривень. Їх хотіли придбати задля «психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог».

Джерело

Новини України