У Києві під час тривог громадський транспорт буде довозити пасажирів до укриття


У Києві під час тривог громадський транспорт буде довозити пасажирів до укриття

Фото: LIGA.net

З 22 травня наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги буде довозити пасажирів до найближчого укриття. Таке рішення ухвалила Рада оборони Києва, передає КМДА.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, з 22 травня у разі повітряної тривоги транспорт Київпастрансу та приватних компаній, що надають послуги з перевезення пасажирів, має робити зупинку біля найближчого укриття для населення, розміщеного за маршрутом руху.

«Водій транспорту робитиме оголошення про найближче укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках і так далі», – йдеться у повідомленні.

Контроль за зупинкою громадського транспорту біля найближчого укриття забезпечуватиме управління патрульної поліції у Києві.

Також повідомляється, що з 22 травня під час повітряної тривоги буде заборонено заїзд великогабаритного транспорту до Києва.

Йдеться про вантажний транспорт загальною масою понад 4,5 тонни.

Контролюватиме виконання цього рішення Національна гвардія спільно з управліннями патрульної поліції Києва та області.

  • 11 травня департамент транспортної інфраструктури КМДА вирішив розірвати договори з перевізником «Транс-Сіті» на обслуговування чотирьох маршрутів: №150, №205, №599 та №600.
  • З 15 травня Київський метрополітен скоротив інтервал руху до 3-4 хвилин у пікові години (було 4-5 хвилин), у міжпікові – до 6-8 хвилин (було 8-10 хвилин). 

Источник

Новини України