Щоб привернути увагу учасників дорожнього руху: у Чернігові вперше провели показ мод зі світловідбиваючими елементами

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Показ мод зі світловідбиваючими елементами. ФОТО: Суспільне Чернігів

Таким чином поліцейські імітують ситуацію на дорозі у темний час доби. Разом вони проводять модний показ, щоб привернути увагу до важливості використання світлоповертальних елементів. Одяг створений викладачами та студентами училища.

"Це дуже креативно, тому що зазвичай всі думають, що світлоповертальні елементи це не красиво, або воно не пасує до одягу. А ми хочемо продемонструвати, що це дійсно пасує, це дійсно класно і стильно. І в дійсності убезпечить від різних пригод на дорозі. Цим ми хочемо привернути увагу всіх учасників дорожнього руху на те, що вони зобов'язані мати на одязі і носити світлоповертальні елементи", — розповіла Аліна Чемерис.

Аліна Чемерис. ФОТО: Суспільне Чернігів

Крім одягу поліцейські презентували різноманітні аксесуари: жилети, браслети, брелоки, сумки-шопери зі світлоповертальними елементами. Як зазначає учасниця модного показу Марія Войтенко, подібні аксесуари вона вже інтегрувала у свій гардероб.

"Жилетка, три браслети, я їх ношу на сумці та рюкзаках. Я їх використовую в повсякденному житті, особливо, коли я йду в темний час доби, і воно дуже гарно відсвічує", — Марія Войтенко.

Марія Войтенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Як повідомив пресофіцер обласного управління патрульної поліції Віталій Копистко, починаючи з 1 жовтня 2023 року у Чернігові сталося п'ять дорожньо-транспортних пригод в темний час доби за участю шістьох пішоходів та одного велосипедиста.

Новини України