У Дніпровській РДА заявили, що розірвали договір на закупівлю барабанів для укриттів


У Дніпровській РДА заявили, що розірвали договір на закупівлю барабанів для укриттів

Фото: facebook.com/dniprrda доповнено

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Дніпровської РДА Павло Бабій заявив, що кошти на закупівлю барабанів для «психологічного розвантаження» дітей в укриттях не були витрачені, договір про закупівлю достроково розірвано. Про це йдеться на сторінці Дніпровської РДА у Facebook.

За словами Бабія, він направив відповідні листи про проведення службового розслідування та створення комісії «щодо закупівлі музичних інструментів (барабанів різних діаметрів), овочерізок та сковорідок управлінням освіти Дніпровської РДА».

Голова РДА каже, що облік фінансово-господарської діяльності управління освіти здійснює централізована бухгалтерія управління, яка підпорядковується безпосередньо його начальнику.

«Хочу наголосити, що кошти з бюджету міста Києва та держави на придбання барабанів не були витрачені. А також достроково розірвано договір на закупівлю музичних інструментів (барабанів різних діаметрів) у кількості 306 штук», – йдеться у повідомленні.

З цього можна зробити висновок, що овочерізки та сковорідки вже закуплені.

Вчора, 15 червня, голову Дніпровської РДА і начальника управління освіти чекали на сесії Київради, аби вони пояснили скандальні закупівлі. Проте цього не сталося нібито через повітряні тривоги, повідомляє Big Kyiv.

ДОПОВНЕНО О 15:54. Кореспондент LIGA.net намагався з’ясувати, чи планується на сесії Київради виступ голови РДА Бабія і начальниці управління освіти Наталії Іваніної, який вчора було скасовано нібито через повітряні тривоги. Чиновники мали обгрунтувати свої скандальні закупівлі для укриттів. Проте телефон пресслужби Київради не відповідає.

Також кореспондент намагався почути пояснення безпосередньо від Іваніної, чим вона керувалася, коли замовляла барабани для «психологічного розвантаження» дітей в укриттях, і що таке «молоточки для барабанів». Проте телефон Іваніної, так само як і телефони обох її заступниць Галини Тодосової та Ольги Мельникової, переадресовують дзвінки на автовідповідач. Також не відповідає телефон пресслужби Дніпровської РДА.

У пресслужбі КМДА нам повідомили, що не володіють інформацією, чи планує адміністрація або Київрада все ж таки заслухати вказаних чиновників.

  • Наприкінці квітня управління освіти Дніпровського району Києва замовило понад 300 шкіряних барабанів і 153 комплекти «молоточків для барабанів» в укриття нібито для психологічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Обійшлися музичні інструменти у 882 000 грн. Мер столиці заявив, що правоохоронні органи мають дати оцінку такому використанню коштів.
  • Правоохоронні органи досі жодним чином не відреагували на подію.

Источник

Новини України