На Київщині на даху будинку виявили залишкові елементи ПЗРК «Ігла». Фото

У Макарові Київської області на даху будинку виявили залишкові елементи ПЗРК «Ігла». Вибухонебезпечну знахідку вилучили сапери.

Про це повідомили в соціальних мережах. З лютого по квітень 2022 року тут точилися бої з російськими окупантами.

«У Макарові на даху будинку знайшли вибухонебезпечний предмет. Це сталось на вулиці Маяковського. Попередньо встановлено, що виявили залишкові елементи ПЗРК «Ігла», – йдеться в повідомлені.

Як розповів OBOZ.UA інформований співрозмовник, будинок у якому знайшли залишки боєприпасу, є недобудованим, а розмінування території регіону все ще не завершене.

«Ігла» (індекс ГРАУ – 9К38; за класифікацією НАТО – SA-18 Grouse) – радянський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження низьколетючих вертольотів і літаків, на зустрічних й паралельних курсах в умовах впливу природних та штучних теплових перешкод. Прийнятий на озброєння 1983 року.

Нагадаємо, у селі Забуччя Київської області місцевий мешканець знайшов на власному городі боєприпас до ручного протитанкового гранатомету. Зазначається, що снаряд лежав на цій території ще з часів окупації Бучанського району.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Ірпені Київської області під час кронування у стовбурі дерева виявили снаряд, який не здетонував. Подія сталась на вулиці Ніжинській, 11.

Джерело

Новини України