У Києві між поліцейським та прикордонником стався конфлікт: відомо подробиці. Відео

У Києві під час комендантської години стався конфлікт між правоохоронцем та прикордонником. За цим фактом розпочато службову перевірку.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Буде надано правову оцінку діям усіх учасників інциденту (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

«Інцидент трапився вночі 3 листопада. Під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину. Оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника», – розповіли в поліції.

У пресслужбі додали, що правоохоронець запросив громадянина пройти до відділу задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував законні вимоги та продовжував конфліктувати. Як стало відомо згодом, чоловік несе службу в одному із прикордонних підрозділів.

Дану подію зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництвом поліції ініційовано службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту.

Зі свого боку речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив OBOZ.UA, що прикордонна служба виступає за об’єктивне розслідування ситуації, що сталася.

«ДПСУ хоче об’єктивності у цій ситуації. Тому управління прикордонного загону, де військовослужбовець проходить службу, призначило службову перевірку для того, щоб встановити усі обставини і деталі того, що тоді відбулося», — підкреслив Демченко.

Речник ДПСУ уточнив, що військовослужбовець вночі повертався з Києва потягом, де проходив медичну комісію після отримання на фронті акубаротравми (контузії), до місця несіння служби.

«Ми активно співпрацюємо із підрозділами поліції для того, щоб встановити обставини по обидва боки (конфлікту. – Ред.). Все це відбувається за координації МВС – після цього можемо дати більш предметну оцінку тому, що відбулося під час комендантської години у ту ніч. Але, зі слів військовослужбовця, також можу сказати, що його не направляли на медичне обстеження на предмет алкогольного сп’яніння, хоч про це і зазначалось у повідомлені поліції», – резюмував Демченко.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві у суботу, 4 листопада, на столичному Печерську чоловік під час конфлікту у холі готелю на вулиці Еспланадній вистрілив у опонента з травматичної зброї. Зловмисник втік, але його знайшли правоохоронці.

Джерело

Новини України