Розвідка підтвердила влучання в Керчі: у Мережі пишуть про ураження ракетного корабля

Разведка подтвердила попадание в Керчи: в Сети пишут о поражении ракетного корабля

В українській розвідці підтвердили влучання в тимчасово окупованій Керчі після вибухів у Криму. У Мережі пишуть, нібито вдалося уразити малий ракетний корабель, який ще будується.

Інформацію про влучання підтвердило джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони, пише hromadske.

"Є влучання, інформація уточнюється", — сказав співрозмовник.

Низка місцевих Telegram-каналів, зокрема "Крымский ветер", пишуть, що на суднобудівному заводі в Керчі є попадання в малий ракетний корабель проєкту 22800 "Каракурт", що будується. Проте підтвердження цієї інформації поки немає.

"Жирна ціль"

У telegram-каналі "Миколаївський Ваньок" з'явилася інформація про те, що близько двох годин тому зафіксовано мінімум триприльоти по малому ракетному кораблю "Аскольд", який стояв південніше Керчі.

Telegram-канал "Кримський вітер" також підтверджує інформацію про ураження "Аскольда" і пояснює, чому це "жирна ціль".

"Цей носій крилатих ракет "Калібр" є одним із найновіших і найсучасніших кораблів чф рф. Він був закладений у 2016 році якраз на Керченському судноремонтному заводі "Залив", і спущений на воду лише у 2021 році. Для розуміння, крім восьми пускових установок для "Калібрів", на його озброєнні стоїть власна система ППО – ЗРК "Панцир-М" та комплекс БПЛА "Орлан-10" для ведення розвідки. Жирна ціль", — йдеться у повідомленні.

https://tsn.ua/ato/rozvidka-pidtverdila-vluchannya-v-kerchi-u-merezhi-pishut-pro-urazhennya-korablya-2443777.html

Джерело

Новини України