УСЗН Дружківки нагадую про механізм виплат допомоги ВПО

УСЗН Дружківської міської ради нагадує, що механізм надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – Допомога) визначається Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 (зі змінами) (далі – Порядок № 332).

З 01.11.2023 допомога призначається на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця одному з членів сім’ї (далі – уповноважена особа).

З 01.11.2023 заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам приймається від уповноваженої особи на всіх членів сім’ї. Склад сім’ї уповноваженої особи визначається на дату звернення за призначенням допомоги.

При заповненні заяви уповноважена особа обов’язково зазначає реєстраційний номер облікової картки платника податків на усіх членів сім’ї (у тому числі дітей), крім осіб, які відмовилися від ідентифікаційного номера, такі особи надають копію сторінки паспорта з відповідною відміткою.

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами УСЗН:

3-37-50, 0661059369.

 

Джерело

Новини України