В Бердянську наркозалежні влаштували бунт в диспансері — Новости Бердянска

Після окупації Бердянська російською армією у психоневрологічному диспансері почалися обурення наркозалежних пацієнтів. Навесні 2022 року через бойові дії постачання препаратів замісної терапії із Запоріжжя було припинено, і наркозалежні стали погрожувати медикам.

Це стало відомо від Альони Діхтярь, яку проросійська адміністрація призначила головним лікарем диспансеру. Сьогодні її слова про те, що «пацієнти зустрічали лікарів у місті з гранатою в руці і чекали їх біля будинків» масово цитують російські ЗМІ.

На прохання співробітників диспансеру звернутися по допомогу до російських військових, Діхтярь нібито відмовилася і не дозволила їм це робити самим, заявивши, що «це не влада, і це ніхто». Як пишуть рашистські видання, «внаслідок цієї заборони медики почувалися незахищеними, відчували страх на роботі, були змушені замикати двері та намагалися не залишатися на самоті».

Із власних джерел «Локатор-Медіа» відомо, що невдоволення наркозалежних відсутністю препаратів дійсно мало місце. Поява повідомлення про ці події більше, ніж через рік, може свідчити про те, що Альона Діхтярь потрапила до своїх кураторів в опалу і найближчим часом керівну посаду у незаконному закладі «Областной центр по оказанию психиатрической и наркологической помощи» втратить.

Нагадаємо, її чоловік Владислав Діхтяр також є медиком також і співпрацює з колаборантами – він погодився очолити фейковий «Бердянский центр первичной медико-санитарной помощи».

Джерело

Новини України