Окупанти хочуть перейменувати Токмак

Оккупанты хотят переименовать Токмак

Тимчасово окупований Токмак, що знаходиться в Запорізькій області, росіяни захотіли перейменувати.

На окупованій території Запорізької області місцеві гауляйтери знову взялись за зміну назв. Однак тепер вони пропонують не перейменовувати вулиці, а змінити назву міста Токмак на "Матюхово".

Від початку окупації частини Запорізького регіону місцеві колаборанти та окупанти займаються зміною назв, аби показати, що "россия тут навсегда".

Так, ще у 2022 році вони активно перейменовували вулиці в Мелітополі, називаючи "нацистськими" вулиці на честь Ярослава Мудрого та українських гетьманів. Тепер на окупованій території Запорізької області пропонують перейменувати місто Токмак. Такою ідеєю "загорівся" місцевий колаборант Тарас Генов. Він подав "проект федерального закона" щодо цього.

У своїй пояснювальній записці гауляйтер заявляє, що треба перейменувати місто з Токмака на Матюхово, щоб "увіковічити ім'я героя радянського союзу Матюха Павла Івановича для відновлення історичної справедливості". Колаборанту бачте не подобається тюркське коріння в назві міста Токмак.

Не зрозуміло про відновлення якої історичної справедливості говорить колаборант Генов, але саме назва Токмак є історичною, адже походить від колишньої назви річки, яка проходить через місто.

Раніше ми писали, що в окупованих селах Бердянського району спалах африканської чуми серед свиней.

Джерело

Новини України